10-08-10

Back from RAKS August Summerschool!

This blog post will be in Dutch, for now, I shall translate it later if I had more sleep.. maybe If you are curious then translate.google.com is your friend for now The short version: RAKS 2010 totally kicked ass!

Can't wait for RAKS 2011!!

 

RAKS Summerschool 2010 August

Yaaah! Afgelopen weekend was het zover, RAKS Augustus Summerschool in Belgie, onze derde (pfoe het gaat snel!) vierdaagse voor buikdansleerlingen in Leuven.

Deze keer vonden we het extra spannend, omdat er inschrijvingen waren van maar liefst 9 (!!) verschillende landen wieww :-d

Én daarnaast waren er ook leerlingen die ons (Artemisia, Razia en mij) al een beetje kenden vanuit de lessen en/of workshops, waarvan sommigen vorig jaar ook al meegedaan hadden.. Wat zo mogelijk nóg enger was haha ;-)

We hadden na de RAKS van afgelopen jaar en die van Juli flink zitten brainstormen (per email haha) over het programma, maar ook hoe we het beste de indeling van de groepen konden aanpakken, zodat iedereen ongeveer alle onderwerpen kon meedoen, de eigen wens onderwerpen zéker kon meepikken, ongeveer even vaak van alle drie de leraressen les kon volgen, in beide zalen les kon volgen, etc etc etc.. kortom, een heel gepuzzel dus :-d

Dit jaar hebben we ook heel bewust niet voor 2 groepen met verschillende niveaus gekozen, maar meer een indeling per les aangeboden, en sommige lessen herhaald zodat iedereen de kans had om ze mee te maken, en dat is denk ik wel een leuke extra.

Op woensdag zijn we samengekomen in het centrum van Leuven, een 'meet and greet' voor de bezoekertjes van ver en dichtbij, en ook een kans om al een beetje in de sfeer te komen. Vooraf hebben Razia, Artemisia en ik nog de inkopen gedaan (lunch, kantoorspulletjes, CD hoesjes, makeup remover voor de makeupworkshop etc..) en de laatste hand gelegd aan het programma voor de donderdag.

Donderdag begonnen de eerste lessen. Het was voor ons de eerste keer dat RAKS plaatsvond in de Sportoase, een nieuwe locatie (mét airconditioning) met grote spiegelzalen en een lunch gelegenheid. Deze viel wat duurder uit, maar bood wél meer comfort dan de locatie in kessel-lo.

We zijn gestart met een namenrondje en een kleine introductie met de 'practicalities' en daarna ging Artemisia aan de slag met de groepsindeling. De eerste groep werd 'random' (één - twee - één - twee..) ingedeeld, de helft mocht mee met Razia en de andere helft met mij. Na een flinke opwarming was het tijd voor de tweede les, en aan het einde van de dag gaven zowel ik als Razia les in ritmes en combinaties. De dag werd afgesloten met een lange cooldown en als avond activiteit was er de 'egyptian oldies movie night' Heerlijk excuus om al onze favoriete filmpjes en DVDtjes van de 'classics' en 'modern stars' nog een keertje uit de kast te halen :-d

De vrijdag was gelijkaardig ingedeeld, maar daar eindigde de les ietsje eerder met een makeup workshop, daarna broodjes smullen en klaarmaken voor de hafla. De hafla zelf vond deze keer in de sportoase zelf plaats, ook nieuw dus best wel spannend voor het organisatie team!

We hadden een leuke, kleurrijke afwisseling van optredens, inclusief twee debuuts (Meri en Monique), optredens van Hyvertjes Luna (met zills!), Sarabi (met wings!) en Hanaa (met tromsolo :-d ) maar ook van onze internationale gasten Saffron, Ingunn én team RAKS (Razia, Artemisia, ikzelf en Queenie) afgewisseld met veel "shakey time" tussendoor.

De dag erna ging het programma weer verder (na een verkwikkende portie koffie welteverstaan ;-) ) met performance tips en uitwisseling, Khaleegy, golden age styling en sluierdans, en op zondag was het al tijd voor de afsluiting met baladi, tromsolo techniek workshops en trommel solo choreografieen van mij en Razia.

Na de pauze nog even tijd om aan elkaar de dansjes te tonen en de evaluatie/afsluiter en bedankjes.

Het was een super positieve ervaring voor me, ik was heel erg onder de indruk van de inzet en het enthousiasme van alle leerlingetjes. Wat vliegt de tijd als je lol hebt ook :-d

Heb nu even een danskatertje (kan niet stoppen maar ook niet verder doen haha) maar dat zal snel genoeg weer overwaaien ;-) Volgende week gaat de party verder in Diest, dan host Mr Habieb uit Belgie mij en Artemisia voor een 'mini-encore': twee workshops en een hafla met gastoptredens van leraressen, guests en leerlingen, ik heb er zin in!!

Nou, een hele boterham :-d Ik zou nog uren kunnen schrijven maar nu is het tijd om verder te oefenen oefenen oefenen ;-)

Nogmaals een hele hele grote dankjewel aan alle RAKS deelnemertjes, jullie inspireren ons er het allerbeste van te maken!! Love you all! :-d (l) (l) (l)

xxx Kim/Khalida
www.khalida.biz
www.bauchtanzschule-khalida.de
www.raks.beFacebook photo album: RAKS August 2010

23:33 Gepost door Khalida in Classes/Kurse, Shows/Events, Workshops | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.